LovliePie

Tankar och känslor, de som finns här inne

Jag hatar surkärring-syrrorna

Publicerad 2014-02-20 11:51:38 i Allmänt,

Jag har varit sjuk med någon magsjuka och feber i 5dagar nu. Och efter 3dagar så tänkte jag att jag skulle prata med dom på sjukvårdsupplysningen, då jag hade feber och tycke det var ganska lång tid att ha feber och magsjuka i 3 dagar, dom sa typ "jaa, jo men det ska ju inte bli värre, men det borde gå över inom 1-2dagar". Sen fick jag värre feber och ringde tillbaka och syrran jag fick prata med då var någon gamal person som bara "nej! herregud, feber på 39? nä det är inga konstigheter! Det KOMMER gå över! Bara vänta". Och jag bara? Jaha? Ja, då får man väl lyssna då. 
 
Efter det blev det bättre men igårkväll fick jag tillbaka febern och magsjukan och tänkte att ja, då har det väl blivit värre, men jag vill verkligen inte prata med en syrra som knappt verkar veta vad dom pratar om utan vill ringa min läkare som har telefontid. Lyckades missa henne och fick ringa till syrrorna istället. Fick en till gammal syrra som typ började teoretisera kring vad det kan vara utan att ha en aning om vad hon pratade om. Och behandlade mig som att jag inte visste något. "kan ju vara laktos-intolerans. Eller IBS" och jag bara, med feber? :S 
 
Men det värsta var att jag vet ju mer än dom vet om dessa saker, som vi säger på Proffesionell Utveckling, Patienten är expert på sina symptom. Och när hon frågade om laktos så säger jag "nä men jag dricker inte så mycket mjölk", då svarar hon snorkigt "Nä men det finns faktiskt laktos i annat". Och jag kände där och då att jag ville slå till henne och bara "ja, meeeeeen". Kände det var oproffesionellt och jobbigt och kände mig fantastiskt utelämnad och dumförklarad, när jag har gått längre utbildning än hon redan, och såklart har hon erfarenhet, men hon kan ju inte diskutera saker hon inte kan! Hon får inte ställa diagnos och då tycker jag inte hon ens ska försöka i detta fallet. Även när jag sa att det var 5e dagen i dag, och sen sa, jo det började i söndags. Då säger hon snorkigt "då är det ju 5e dagen imorn" och jag tänkte med för i helvete! Jag kan räkna dagar och sön-mån-tis-ons-tors= 5dagar! FAKTISKT! SÅ DUM ÄR JAG INTE!
 
När man är sjuk och ber om hjälp, ska man verkligen bli behandlad som att man kan mindre och behöva stå ut med snorkiga kommentarer? Jag tycker 1177 suger, och jag tycker vårdcentralen suger, och jag tycker sjukvårdssystemet suger. Jag vill prata med min läkare och ha ett proffesionellt möte, mellan två människor!
 
Jag hatar att vara sjuk :(
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela